Lucia Popescu

Lucia Popescu

(după studii) psihoterapeută, coach, trainer, ingineră, violoncelistă
(după suflet) mamă, psihoterapeută, scriitoare, pasionată de muzică, educatoare, coach
(după practică) mamă, psihoterapeută, coach, scriitoare, facilitatoare sesiuni educație&dezvoltare, membră grup vocal

Îmi plac muzica, dansul, oamenii, copiii în starea lor pură, ‘nemodelați’, prezentul, răspunsurile cu sens. Și ciocolata.

Am convingerea că omul poate realiza aproape orice își dorește, trăiește mai bine și este mai sănătos atâta vreme cât se cunoaște pe sine și-și folosește cunoașterea cu smerenie. Iar atunci când dorește cu adevărat să-i fie mai bine, va găsi resursele necesare, fie că este vorba de timp, bani, oameni, stări.

Mă bucur că...


 • Înțeleg și experimentez relația directă dintre (auto)cunoaștere și reușită.
 • Am devenit mămică și am continuat să mă dezvolt și în afara rolului de părinte.
 • Studiez și muncesc ceea ce-mi place și ceea ce-mi ajută atât mie, cât și celorlalți.
 • Am devenit conștientă de relația absolută dintre mai bine și acceptare.

Câteva cifre, pentru realiști:


 • 30 de ani de muncă
 • 11 ani experiență de coaching pentru tineri și adulți
 • 10 ani experiență în psihoterapie
 • 18 ani practică în resurse umane - învățare și dezvoltare profesională, evaluare, recrutare, talent management
 • 8 ani experiență în utilizarea strategiilor personalizate pentru învățare

Misiunea mea:


Să contribui la progresul natural al omenirii - concret, susținând oamenii să-și găsească propria cale spre mai bine în viață, carieră, sănătate.

Sunt om pasionat de „mai binele” oamenilor


Tot eu am fost o absolventă derutată, o angajată neimplicată deşi o specialistă ‘suficient de bună’ până când am început să fac ceea ce îmi plăcea cu adevărat.

În tot acest timp, am înțeles că sănătatea și bunăstarea vin atunci când ne găsim căi cu sens și semnificație pentru noi.

Ce spun clienții mei


Inainte sa lucrez cu Lucia ma simteam tare demotivata la locul de munca... nu aveam chef sa fac nimic ca sa pot iesi din starea de blazare... ma simteam confortabil cu ce faceam… insa nu faceam nimic sa evoluez si ma simteam blazata. Aveam tendinta sa las lucruile sa treneze, sa imi fac treaba cu superficialitate… cat mai repede fara atentie la detalii. Acest lucru imi punea in pericol locul de munca... Evident ca aceasta atitudine se extindea si in viata personala. Insa eu am discutat cu Lucia mai mult de locul de munca, si dupa sedinta cu ea, m-am sintit extrem de motivata si plina de energie... plina cu chef de a ma duce la serviciu si de a-mi face To Do List-ul pe ziua respectiva. In acelasi timp simteam o atitudine pozitiva si optimista fata de viata mea, nu mai imi vedeam viata atat de searbada si lipsita de sens ca nu aveam un partener la momentul respectiv. Tot ce conta era sa merg la munca si sa imi vad de serviciu… sa fac ceva sa ies din conul de umbra in care intrasem la locul de munca… sa ies din atitudinea de blazare cu care tratam orice task de la serviciu. Si acest lucru a inceput cu trasarea unei liste cu sarcini pe care urma sa le fac in ziua urmatoare la munca. Mersi, Lucia!!!! 

Ioana
34 ani, Contract manager
Inainte de a lucra cu Lucia, eram foarte confuza, nu stiam cum sa obtin ceea ce-mi doream, imi era frica de o multime de emotii negative si evenimente din trecut si asta imi dadea un sentiment foarte puternic de nesiguranta.
 
De cind am inceput sedintele de coaching, cel mai important lucru pe care Lucia m-a ajutat sa-l dobindesc a fost curajul de a privi in fata tot ceea ce ma deranja, siciia, irita, intuneca, nelinistea, mai vechi sau mai nou si care, de fapt, ma impiedica sa traiesc linistita si impacata cu mine si cu cei din jur.
 
La acesta s-au adaugat exercitiile facute impreuna si apoi singura in diverse situatii, atentia deosebita cu care ma asculta si, nu in ultimul rind, umorul ei rafinat si bine venit ori de cite ori incepeam sa dramatizez.
 
Prin urmare, Lucia m-a ajutat sa cresc emotional si sa obtin ceea ce-mi doream cel mai mult: sa ma simt bine, sa fiu multumita de mine si sa ma adaptez usor la evenimentele variate ale vietii de zi cu zi.
 
Multumesc, Lucia.
 
Oana
41 ani, Specialist marketing

Calificări și dezvoltare personală


Dezvoltarea mea este un proces continuu început formal și conștient atunci când am intrat la Facultatea de Psihologie. Si de-atunci… nu m-am mai oprit :) parcurgând etape ce reflectă în mod firesc nevoile de autocunoaștere și dezvoltare.
 • Absolut necesară, starea de prezență este o practică de nelipsit în viața oricărei persoane care dorește autocunoaștere și echilibru personal. Este un exercițiu conștient de aproape zece ani, pe care îl lucrez cu toți clienții care doresc să-și conștientizeze și folosească propriul potențial.
 • Timp de 4 ani am parcurs o analiză personală cu un psihanalist recunoscut de Asociația Internațională de Psihanaliză.
 • În paralel am urmat cursuri precum HR Business Partner și Certificate in HR Practice&Management (CIPD), NLPt Coaching, Mediere și Psihoterapie ale MindMaster și NLPt Austrian Training Center iar în prezent sunt Coach Profesionist (nivelul Blue) și Psihoterapeut neurolingvist în supervizare.
 • Am urmat cursuri de scurtă durată dar cu impact de lungă durată pentru o mai bună stare de sănătate fizică și mentală a omului, precum EMDR și Dynamic Spin Release.
 • Mi-am finanțat toate aceste demersuri de dezvoltare lucrând în domeniul resurselor umane în poziții diverse – Specialist HR, Trainer, Director HR, Consultant, Coach, precum și ca traducător (Editura Nemira, Editura Teora) și intepret în delegații oficiale (proiecte U.E./B.M.).
 • Am înțeles foarte multe din dinamica grupurilor, motivarea oamenilor, management și leadership în calitate de membru al grupului vocal SONG și, ulterior, ca manager al unui grup vocal mai mic
 • Prima în ordine cronologică și, din acest motiv, ultima pe lista pregătirii mele profesionale este Universitatea Tehnică din București, unde am absolvit Facultatea de Hidrotehnică. Înainte ca dezvoltarea oamenilor să devină ocupația mea permanentă, am lucrat 6 ani ca tehnician și 3 ani ca inginer și am simțit pe pielea mea cât de mult ajută studiul și lucrul în domeniul ingineriei la organizarea creierului și informației.

Asociații și organizații în care sunt membră:


EuCF
Federație a coach-ilor europeni (EuCF) cu pregătire de cel mai înalt nivel, care oferă un cadru european pentru asigurarea calității în coaching și training

Asociația Română NLP Professional
Asociația Română NLP Professional (ANLPP), care promovează NLP în România, asigurându-se că NLP respectă standardele înalte stabilite în Europa și SUA.

A.D.E.M.R.
Asociația pentru Dezvoltarea Educației Montessori în România (ADEMR)

en | ro