Coaching = Speranță + Obiectiv

Mitika îți recomandă…
Cum nu știi cine e Mitika?! Mitika… o persoană ca mine și ca tine, care-și dorește să-i fie mai bine! Si care știi ce mi-a spus? Că-ntr-o zi la muncă, o zi în care avea chef doar să-și bage nasu’ sub plapumă și ochii-n Facebook, a descoperit cum să termine cele două rapoarte într-un timp foarte scurt! Mi-a spus că

atunci când n-ai nici tu chefînchide ochii, amintește-ți o discuție care te-a făcut să te simți mai bine și fii atent(ă) care este senzația cea mai puternică. Dacă predomină o imagine, este a partenerului de dialog sau a locului în care vă aflați? Se desprinde o voce anume? Este a ta, a altei persoane? Sau cel mai puternic simți o senzație în corp/în cap? În funcție de răspunsul tău, organizează-ți spațiul de lucru sau comportamentul la birou astfel încât să regăsești ceva din senzația preponderentă identificată de tine. Iar apoi scrie-mi pentru a-mi spune despre cum ți-a fost mai bine la muncă!

Este doar un exemplu ff simplu despre cum lucrăm în coaching** - care este, de fapt, un dialog plin de speranță.

Atunci când:
  • ai nevoie să stai de vorbă cu cineva care să te susțină fără să te judece
  • ești blocat(ă) într-o situație despre care inima crede că e simplă dar creierul simte că n-are scăpare  
  • preferi să nu apelezi la un prieten deoarece nu ai nevoie de compasiune ci de sprijin pentru a trece la acțiune
ce faci?
  • Mergi la un consilier sau terapeut? Poate, dacă locuiești în S.U.A.  
  • Mergi la un preot? Poate, dacă ai fost crescut așa.
  • Mergi la un coach? Poate, dacă lucrezi în mediul (urban) de business.
Și ce cauți?
  • O cale de ieșire  
  • Un bun ascultător
  • O persoană care pune întrebările potrivite     
toate acestea într-o alianță profesionistă responsabilă** orientată către mai bine pentru tine.

Am trecut prin toate situațiile. În consiliere/terapie am avut parte de cel mai bun ascultător dar pentru o perioadă prea lungă de timp. Preotul m-a împovărat cu interpretarea bisericii asupra minunatei scrieri care este Biblia. Coach-ul a pus întrebări si m-a făcut să găsesc răspunsuri în mai puțin de o oră la câteva dileme care-mi chinuiau ficatul de luni de zile. Sunt sigură că toți trei au fost bine intenționați. Nu sunt la fel de sigură, însă, de participarea activ-creativă a clientului în fiecare situație. Iar dacă ai făcut exercițiul propus de Mitika, deja te poți lăuda cu o experiență concretă! În articolele următoare îți voi da și mai multe exemple utile pentru a-ți fi mai bine.

*Federația Internațională de Coaching (ICF): Coaching reprezintă un parteneriat cu clienții într-un proces creativ și generator de idei care îi inspiră să-și atingă potențialul maxim profesional și personal.
**Relația profesionistă de coaching există atunci când coaching-ul include un acord sau contract prin care sunt definite responsabilitățile fiecărei părți (ICF).
blog comments powered by Disqus