Cum să slăbim prin coaching

Sau poate aveați impresia că Mitika nu este o persoană ca mine și ca tine?… Ei bine, iată, la fel ca mine și ca tine, are tot interesul să arate bine și să fie într-o formă plină de sănătate. De aceea are urechea atentă la întâmplări precum ale Ioanei, o prietenă, care a slăbit douâ kilograme în câteva zile fără nici măcar să-și fi propus acest lucru conștient, doar în urma unei... ședințe de coaching!

Ioana se lupta de multă vreme cu kilogramele în plus…
photo_mai-bine-you-see-i-not-fat-dog
De fapt, după ce născuse nu mai revenise niciodată la greutatea anterioară; avea cu mult mai multe kilograme decât înainte de sarcină, se simțea prea greoaie și cu o siluetă nesatisfăcătoare. Așa că a încercat de toate: de la diete la mișcare care o ajutau prea puțin iar la un moment dat a ajuns la coaching.

Ocazie cu care a înțeles că nici măcar nu știa cu ce se lupta: cu dorința de a se opri din mâncat sau din cumpărat? Cu teama pierderii job-ului și nevoia de a găsi opțiuni de muncă? Sau cu nemulțumirile din viața personală?

Într-un interval relativ scurt și-a stabilit obiectivele de lucru astfel încât să simtă că fiecare ședință de coaching îi aduce o victorie. A ales să lucreze atât mental cât și fizic și bine a făcut, deoarece mișcarea a ajutat-o mult în declanșarea hormonilor care susțin gândirea pozitivă.

E posibil ca tu să fi citit până aici din curiozitate sau tocmai pentru că treci, ca noi toți, prin momente în care ai nevoie să schimbi gaura la curea deoarece…. te strânge :) Dacă ești într-un astfel de moment, te rog să faci acest exercițiu:

amintește-ți când ai simțit ultima oară că ai mâncat mai mult decât aveai nevoie. Nici măcar n-am să te întreb dacă era ceva dulce sau sărat. Amintește-ți care era nemulțumirea ta din acea zi. Și imaginează-ți ce-ai fi putut să faci în schimbul acelei nemulțumiri - să vorbești cu un prieten, să primești o mângâiere, să ai parte de o laudă sau încurajare? Și chiar fă acel lucru data viitoare când vei mânca mai mult decât ai nevoie sau chiar înainte să începi să mănânci - vorbește cu un prieten/o prietenă, caută mângâiere la o persoană de încredere, găsește motive pentru a fi lăudat(ă) sau persoane care să o facă. Apoi scrie-mi să-mi spui ce-ai descoperit nou despre tine!

Iar dacă vrei să știi de ce ne orientăm mai mult spre dulciuri decât spre mâncare sărată, dă-mi un telefon să programăm o întâlnire. Ai să constați cu mare uimire ce simple sunt lucrurile și cât de mult depinde de tine să ai silueta și sănătatea pe care le dorești!

Și te-aș mai întreba: ești și tu, ca mine și ca alții, o persoană care ai avut momente în viață când ai luat în greutate? Ce-ai făcut în acele momente/zile? Fiecare din noi deținem secretul propriului nostru autocontrol! Haidem să facem o colecție utilă nouă, tuturor și s-o publicăm aici prin comentarii! Așa cum simți nevoia și tu de susținere, așa sunt mulți alți oameni!

Succese!
blog comments powered by Disqus